Domov     Kontakti     Nasveti
Kaj je (integrativna) psihoterapija in koliko časa traja?
PSIHOTERAPIJA JE UPORABA PSIHOLOŠKIH METOD ZA PREMAGOVANJE RAZLIČNIH TEŽAV IN BOLJŠE SPOZNAVANJE SEBE. V PSIHOTERAPIJI SKUŠAMO OZAVESTITI SKRITE VZROKE PROBLEMOV IN JIH POSTOPNO ODPRAVITI.

Delam predvsem po principih integrativne relacijske psihoterapije. Značilnost integrativne psihoterapije je, da nudi celovit pristop pri obravnavi človeka in upošteva individualnost vsakega posameznika. Obravnava telesno, miselno, čustveno, vedenjsko, socialno in tudi duhovno dimenzijo človeka. Sama pri delu včasih uporabljam tudi svoje znanje iz joge npr. dihalne vaje, sproščanje, meditacijo, ipd. Hkrati pa integrativna psihoterapija združuje znanja različnih psihoterapevtskih smeri in tako omogoča uporabo različnih pristopov in tehnik glede na človekove potrebe. Kot že ime pove, pa so v tej obliki psihoterapije zelo pomembni tudi medosebni odnosi in odnos med terapevtom in klientom. Psihoterapija je lahko individualna, partnerska, skupinska. Obravnava lahko traja od nekaj srečanj do več let, odvisno od težav, ki jih oseba ima, in ciljev, ki jih želi doseči. Srečanja so ponavadi enkrat tedensko in trajajo 50 minut.
 
Psihoterapija s pomočjo konj
Od letos naprej se je možno vključiti tudi v psihoterapijo s pomočjo konj z elementi EAGALA modela. Ta vrsta terapije je primerna za posameznike, pare, skupine, itd.  
Preberite več...
 
NOVA, UČINKOVITA TERAPEVTSKA METODA - BRAINSPOTTING
Pri delu uporabljam novo, učinkovito metodo, ki dopolnjuje običajno psihoterapijo, in sicer je to brainspotting.
Preberite več...